Reineke Brandt

Mijn naam is Reineke, ik ben getrouwd en heb twee volwassen ‘bonuskinderen’. We wonen sinds april 2021 in het centrum van Maasluis.

Ik ben in 1996 afgestudeerd als psychologe en heb 22 jaar bij de politie in verschillende functies gewerkt. De laatste jaren als bedrijfspsychologe waar ik me verder heb gespecialiseerd in stress( hantering), burnout en trauma. In de loop van 2022 open ik mijn eigen psychologen praktijk aan huis.

Om beter om te leren gaan met de stress en druk van mijn werk ben ik me gaan verdiepen in mindfulness en meditatie. Dit bracht me veel maar toen ik startte aan mijn Yogadocenten opleiding, maakte mijn hart een sprongetje; dit is de verdieping die ik zoek! Ik leerde dat yoga nog meer een reis naar binnen is dan ik me besefte; het gaat om wie je echt bent, diep van binnen, met alle pracht en kracht maar ook alle kwetsbaarheid, ego en onzekerheid. Ik leerde met Hatha yoga deze kanten van mezelf meer te accepteren en te omarmen, zo ben ik compleet.

Hoe meer ik leerde over het pad van de yoga, deste groter werd ook mijn wens deze kennis te delen met anderen. Het samen aangaan van dit pad en met elkaar blijven leren is een geschenk.Een paar jaar geleden ben ik opgeleid tot Ademcoach. Voor zoveel mensen is een verstoorde ademhaling de bron van veel fysieke en mentale klachten. Juist met ademtechnieken is veel verlichting te vinden en gebruik ik altijd ademoefeningen in mijn yogalessen.

Datgene wat ik geleerd heb, draag ik uit in mijn yoga lessen; met aandacht en respect, zachtheid en stevigheid, minder doen en denken en meer focussen op ervaren en voelen, luisteren naar wat het lichaam en de geest ons vertelt, met compassie en met zelfdiscipline inzicht krijgen in hoe we onszelf kunnen helpen de mooiste versie van onszelf te zijn.