REVIEWS

9 juni 2021
    

Tijdens mijn burn-out werd mij geadviseerd om yoga te gaan doen. Zo kon ik leren om mij beter te ontspannen en beter te ademen. Even helemaal terug naar mijzelf. Daarnaast is het ook erg goed voor mijn lichaam.

Al ruim 5 jaar volg ik yoga bij Samenta, de lessen zijn altijd goed voorbereid, hebben altijd een passend onderwerp en worden in een heerlijke, rustige ruimte gegeven. Door de rustige stem van Samenta merk ik dat ik nog meer kan ontspannen en mij goed kan laten begeleiden in de juiste houding.Het is voor mij echt even een moment voor mijzelf, ik kan volledig ontspannen en ik merk dat mijn lichaam er soepel door blijft.

9 juni 2021
    

Yoga zorgt er bij mij voor dat ik ontspanning vind, in mijn lichaam en in mijn spieren.  Al jaren had ik regelmatig rug klachten.  Eerst heb ik geprobeerd om met sporten mijn core te versterken, maar dit gaf juist nog meer spanning rondom mijn rug.

Door yoga te doen, leer je alleen die spieren aan te spannen die nodig zijn voor de oefening en de andere spieren bewust te ontspannen.  Daarnaast geniet ik van de geleide meditaties aan het begin en eind van de les. Wat in de lessen bij Samenta belangrijk is, is dat het er niet omgaat hoe ver je je lichaam dubbel kan vouwen, of je je tenen aan kan raken of dat je lange tijd op één been kan balanceren, maar dat je de oefening doet zodat het voor jou nog prettig is en ontspannen aanvoelt. Geen druk en iedereen doet wat hij kan of wil.

Het kunnen loslaten van de spierspanning en daarnaast de bewustwording van de spanning in mijn spieren en lijf heeft mij veel opgeleverd. Als ik nu bijvoorbeeld eten sta te koken, dan ben ik het me bewust als mijn buik en billen aangespannen zijn, terwijl dat voor het staan en koken echt niet nodig is. Pijn in mijn rug komt zelden meer voor.  Dat de spieren wat langer worden en ik daardoor iets leniger ben, is een leuke bijkomstigheid.

9 juni 2021
    

Ik ben yoga gaan volgen omdat ik erg overspannen was. Het heeft me veel rust gegeven. Ik ervaar de yoga lessen als heel prettig. Samenta heeft een fijne stem om naar te luisteren en straalt veel rust uit. De opbouw en de diversiteit van de lessen is heel prettig. Elke week een ander thema.  De yoga lessen leveren mij meer rust in mijn hoofd op en geven mij ontspanning in mijn lichaam.

9 juni 2021
    
Het is al weer heel wat jaar geleden dat ik yoga ben gaan doen. De aanleiding hiervoor was dat ik, omdat ik met regelmaat last had van mijn spieren/gewrichten, op een verantwoorde manier met mijn lichaam bezig wilde zijn.  Op een gezonde manier bezig zijn met het versterken van lichaam en geest was voor mij dus perfect.
Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk bij Sen Yoga terecht gekomen, geen idee meer hoe lang geleden. Wat een warm bad was dat en nog steeds.  De ervaring die ik heb bij Sen Yoga is alleen maar positief. Met aandacht voor jou als persoon en daarbij behorende eventuele beperkingen. Het is heel fijn om te weten dat wanneer je een houding om wat voor reden niet kan er naar een andere manier gekeken wordt. Het gaat om jou!
De yogalessen helpen mij zeker om beter in mijn lijf te zitten. Ik merk echt dat mijn lichaam er baat bij heeft. Zowel lichaam als geest zijn zeker sterker geworden, mede door hulp van de yogalessen.
Ik ben dan zeker van plan om nog lang door te gaan met yoga bij Sen Yoga.
9 november 2020
    

Yoga heeft in onze maatschappij soms nog een stoffig imago. Gelukkig begint er een kleine verandering tekomen.  Jarenlang heb ik in een meditatie groepje gezetenen daarnaast deed ik verwoede pogingen om te sporten. Steeds als ik in de sportschool heel enhousiast begon, kwam er na 3 maanden weer de klad in. De sfeer, het prestatiegerichte maar ook de snelheid waarin alles gebeurt, paste gewoon niet bij mij.

Toen na 7 jaar mijn meditatie laeraar vertrok naar een andere plaats wilden ik graag iets doen wat mediteren en bewegen combineert. Eerst bij een andere yoga lerares, maar toen ook zij stopte, werd door kennissen Samenta aangewezen als een fijne yoga lerares.

In yoga vind ik mezelf weer terug, mag ik mezelf zijn. Daarbij is de opbouw van de lessen bij Sen Yoga heel prettig. Rust en aandacht maakt het voor mij een fijne manier om te bewegen en aandacht te hebben voor wat ik voel. Het feit dat Samenta ook een programma heeft gemaakt voor mensen die hoog gevoelig zijn, zoals ik zelf ook ben, maakt dat zij heel goed begrijpt hoe de prikkelwerking voor mij werkt en daarop inspeelt. Voor mij voelt het goed om de yogalessen bij Sen Yoga te volgen, juist omdat zij mij in verbinding laat zijn met mezelf, en dat heb ik nodig.