Hallo, graag stel ik me aan jullie voor, ik ben Anouschik en verzorg elke woensdag avond de Power yoga lessen bij Sen Yoga.

Ik ben lang geleden met yoga in aanraking gekomen in India. Ik was toen 27 jaar en maakte een lange wereldreis en ben een tijdje neergestreken in Goa een staat in India. Ik ging eigenlijk puur uit verveling maar iets zoeken om me mee bezig te houden overdag. Overal waren yoga schooltjes en zo ben ik verschillende soorten yoga gaan proberen. Toen mijn reis zich vervolgde naar Thailand stond ik elke ochtend voor mijn hutje een aantal yoga oefeningen te doen.

Uiteindelijk vond ik het zo leuk dat ik,  jaren later, zelf de opleiding ben gaan doen. De AYA Ashtanga Yoga Opleiding. Deze is opgericht samen met Manju Pattabhi Jois. De opleiding voldoet aan de standaarden van de Yoga Alliance RYT-200. Ik ben cum-laude geslaagd! Ik ben afgelopen jaar terug geweest naar India om daar mijn yoga te doen en heb dicht bij de bron nieuwe ervaringen opgedaan op gebied van Yoga, pranayama en meditatie.

Voor mij is yoga iets waar ik zoveel voldoening uithaal. Ik krijg er energie van en ik voel me sterker verbonden met mijn lichaam en geest. Ik ben allang niet meer zo lenig als toen ik zo jong was maar fysiek wel sterker. Mijn lichaam heeft ook beperkingen en het is de kunst om daar vrede mee te krijgen. Yoga is als het leven voor mij, niet altijd makkelijk en niet vanzelfsprekend maar wel in beweging, een voortdurend proces. waarin je steeds opnieuw kan beginnen met de ademhaling als levensbron. Yoga is a practice not a preformance.

Verder ben ik moeder van 2 tieners en ik ben getrouwd. Hou ik van zwemmen, fitness & bodypump. Ik werk als ambulant begeleidster (maatschappelijk werkster) in Rotterdam en help mensen die ondersteuning nodig hebben bij allerlei zaken in hun leven wat ze niet zelfstandig lukt. Daar heb ik geleerd om goed naar mensen te kijken en te luisteren.

Het belangrijkste is om er plezier in te houden, Dat staat voor mij voorop en dat zullen jullie ook gaan merken in mijn lessen.

Groetjes van Anouschik