Het Team

achter senyoga
Samenta

Samenta

Eigenaresse, Hatha Zen, Hatha Flow, Zwangerschapsyoga, Adem & meditatie

Hi, mijn naam is Samenta. Ik ben trotse eigenaresse van Sen Yoga. En ik ben gek op Yoga en word heel blij van het laten ontspannen van mensen.

Dit doe ik door in mijn Yoga lessen verhalen te vertellen, door samen yoga te doen, en door mensen het gevoel te geven dat echt alles wat je voelt, denkt en doet, dat het gewoon allemaal goed is, zoals het is.

Ik vind heel belangrijk dat je genoeg tijd voor jezelf neemt. Tijd om te voelen hoe het gaat met jou, en jezelf genoeg te ontspannen. Net zoals het belangrijk is, om jouw lichaam te laten herstellen nadat je jezelf lichamelijk hebt ingespannen, is het net zo belangrijk om ook het denken, jouw geest voldoende rust en ontspanning te geven voor herstel. Doe je dat niet, of te weinig, zal jouw lichaam vanzelf gaan protesteren in welke vorm dan ook.

In mijn Yoga lessen, beginnen we altijd lekker liggend of zittend. Je doet je ogen dicht. En dat is het…. gewoon even lekker niets. Tijd voor jou, alleen voor jou. En dan mag je voelen het gaat met jou.

Vaak ga je pas echt voelen hoe het met je gaat, als er een overheersende emotie voelbaar is. Als je bijvoorbeeld jouw grenzen over bent gegaan, of als je juist heel blij bent, als je boos bent, of heel gelukkig. Maar zo af en toe even ‘inchecken’ bij jezelf, is heel fijn. Je merkt dan eerder op, wat jij  nodig hebt, waar je misschien wel rekening mee kunt houden.

En natuurlijk doen we in mijn lessen ook fijne yoga houdingen, is er tijd voor meditatie en voor jouw ademhaling.

En wist je dat?

  • Ik ben gek op katten, wij hebben er thuis 3
  • Tot 2012 ben ik (17 jr lang) financieel adviseur geweest
  • Ik woon samen met man, en 2 jongens
  • Naast Yoga, doe ik veel aan ‘bewegen’ –> boksen, kracht-training, wandelen, en nog wat andere groepslessen
  • Koken vind ik leuk, en het opeten ook .. haha
  • Ik hou van gezond leven en ik weet dat ontspannen daarbij heeeeeeel belangrijk is ♥
  • Ik werk gewoon heel graag met mensen; vrouwen, mannen, kindjes, baby’s, en zwangere vrouwen.
  • En heb echt van dat wat ik heel graag doe, mijn passievolle bedrijf gemaakt! SEN YOGA

Lieve groeten van Samenta

Anouschik

Anouschik

Yin & Power Yoga

Hallo, graag stel ik me aan jullie voor, ik ben Anouschik en verzorg de Yin & Power Yoga lessen bij Sen Yoga.

Voor mij is yoga iets waar ik zoveel voldoening uithaal. Ik krijg er energie van en ik voel me sterker verbonden met mijn lichaam en geest.

Yoga is als het leven voor mij, niet altijd makkelijk en niet vanzelfsprekend maar wel in beweging, een voortdurend proces. waarin je steeds opnieuw kan beginnen met de ademhaling als levensbron. Yoga is a practice not a preformance.

Ik ben lang geleden met yoga in aanraking gekomen in India. Ik was toen 27 jaar en maakte een lange wereldreis en ben een tijdje neergestreken in Goa een staat in India. Ik ging eigenlijk puur uit verveling maar iets zoeken om me mee bezig te houden overdag. Overal waren yoga schooltjes en zo ben ik verschillende soorten yoga gaan proberen. Toen mijn reis zich vervolgde naar Thailand stond ik elke ochtend voor mijn hutje een aantal yoga oefeningen te doen.

Uiteindelijk vond ik het zo leuk dat ik,  jaren later, zelf de opleiding ben gaan doen. De AYA Ashtanga Yoga Opleiding. Deze is opgericht samen met Manju Pattabhi Jois. De opleiding voldoet aan de standaarden van de Yoga Alliance RYT-200. Ik ben cum-laude geslaagd! Ik ben afgelopen jaar terug geweest naar India om daar mijn yoga te doen en heb dicht bij de bron nieuwe ervaringen opgedaan op gebied van Yoga, pranayama en meditatie.

Verder ben ik moeder van 2 tieners en ik ben getrouwd. Hou ik van zwemmen, fitness & bodypump. Ik werk als ambulant begeleidster (maatschappelijk werkster) in Rotterdam en help mensen die ondersteuning nodig hebben bij allerlei zaken in hun leven wat ze niet zelfstandig lukt. Daar heb ik geleerd om goed naar mensen te kijken en te luisteren.

Het belangrijkste is om er plezier in te houden, Dat staat voor mij voorop en dat merk je dan ook in mijn lessen.

Groetjes van Anouschik

Karen

Karen

Relax Yoga

Hallo allemaal, mijn naam is Karen Slager

Ik ben werkzaam in de zorg, heb een schoonheidssalon en bof ook nog eens met twee prachtige dochters.

Na jaren zelf yoga te hebben beoefend, kreeg ik heel veel zin om me meer te verdiepen in de prachtige filosofie achter de yogahoudingen en volgde een aantal jaren training.

In ons dagelijks leven vol prikkels en afleidingen valt het niet altijd mee om echte rust te ervaren.
Yoga helpt mij om even los te komen van alles om me heen, van alles wat aandacht vraagt en biedt me de mogelijkheid om in te checken bij mezelf.

Het effect is zo krachtig en waardevol dat ik dat iedereen gun!

Ik laat jullie bij Sen Yoga graag kennismaken met ‘Relax Yoga’, een hele zachte vorm van yoga, waar we gebruik maken van lekker veel kussentjes, dekens en bolsters en waar comfortabel zijn de hoofdrol speelt.

Een voor iedereen toegankelijke les met de nadruk op het voelen IN je lijf, even “uit” staan, ontspanning te ervaren en vervolgens opgeladen huiswaarts te keren.

Wat jouw behoefte ook is, voel je welkom en ervaar wat Yoga voor jou kan doen.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Liefs Karen