MIJN 5 REDENEN WAAROM YOGA ZO GOED VOOR JE IS

MIJN 5 REDENEN WAAROM YOGA ZO GOED VOOR JE IS

 

Eigenlijk weet ik zeker, dat yoga al lang niet meer dat stoffige imago heeft, zoals lang geleden wel zo was.

Maar toch … zijn er veel mensen, die naar mijn idee, een verkeerd beeld hebben van wat yoga is.

Ik vertel je er graag wat meer over, en ook over waarom ik vind, dat yoga nou zo goed voor je is. En eigenlijk goed is, voor echt iedereen!

Yoga betekent verbinding. Je maakt met yoga verbinding, allereerst met jezelf. Je bent je heel bewust van je lijf, van dat wat je allemaal voelt, in bijvoorbeeld de houdingen die je aanneemt.

Maar je maakt ook de verbinding met ‘jouw denken’, jouw misschien wel overvolle of drukke hoofd. En soms voelt dat fijn, voelt het heerlijk & ontspannend. Maar eerlijk, is eerlijk, soms is dat het ook helemaal niet. Is het juist confronterend, vervelend, en voel je weerstand.

In mijn yogalessen vind ik het belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt, om te voelen hoe het op dat moment met jou gaat. Hoe jij jezelf echt voelt, op dat moment. En is het mijn missie, om er uiteindelijk, samen met jou voor te zorgen, dat jij na een yoga les uur, zo ontspannen mogelijk weer naar huis gaat.

Dat doen we door yoga houdingen aan te nemen, door adem oefeningen te doen, en veel rust momenten te nemen. Meditatie is een heel belangrijk onderdeel van mijn yoga lessen. Omdat je daarbij gemakkelijk gaat naar jezelf, naar het moment zoals het nu is.

En waarom vind ik dan dat yoga zo goed is, voor echt iedereen?

Ik geef je graag mijn 5 redenen:

  1. Tijd & aandacht voor jezelf

Door een yoga lesuur te volgen, maak jij bewust tijd vrij voor jezelf. En welke vorm van yoga jij daar dan ook voor kiest, een uur yoga, zorgt er voor dat je tijd hebt voor jou. Dat je kunt voelen wat je misschien nodig hebt, en dat je op dat moment even niets anders hoeft te doen dan yoga. En dat is heerlijk!

  1. Je slaapt beter

Zeker op de dag dat je een les hebt gevolgd, is het zo dat je beter slaapt. Ik spreek inmiddels uit 7 jaar leservaring. En ik hoor het gelukkig zo vaak, dat deelnemers, zalig slapen na een yoga les. En door goed te slapen, heef jouw lichaam voldoende de tijd om te herstellen en weer op te laden voor een nieuwe dag.

  1. Het vermindert stress & spanningen

Door yoga te doen, ben je beter bestand tegen spanningen en stress. Yoga houdingen, maar ook adem oefeningen en meditatie zorgen hiervoor. Ieder mens bouwt nu eenmaal spanningen en stress op in het lichaam, en door yoga te doen, kan je dit oplossen. De houdingen zorgen bijvoorbeeld voor ruimte. Je stretcht lichaamsdelen, waardoor die ruimte ontstaat, en waardoor je bijvoorbeeld meer ruimte creëert voor een volledige en diepe ademhaling, wat weer heel goed helpt om stress en spanningen te voorkomen, of op te lossen.

  1. Je lichaamshouding verbetert

In de yoga lessen wordt heel veel gelet op jouw lichaamshouding. Hoe het bijvoorbeeld voor je lichaam prettig is, om te staan. Hoe daarbij de stand is van je schouders, je bekken, de spanning in je buik, hoe de stand van je knieën is, en hoe je daar dan bij ademt. Door daar in de lessen veel mee bezig te zijn, zal je hier zeker ook profijt van hebben in jouw dagelijkse leven.

  1. Je ademt dieper en meer ontspannen

Een heel belangrijk onderdeel van mijn lessen, is samenwerken met je adem. Je doet de oefeningen op het ritme van je adem. Je ademt bijvoorbeeld in en strekt je arm dan boven je hoofd uit omhoog, vervolgens adem je uit en rek je je arm en bovenlichaam opzij. Dit is een voorbeeld, maar eigenlijk doe je alle oefeningen op het ritme van je adem. Waardoor je bewuster ademt, en dat geeft veel ontspanning aan je lijf, en ook aan de werking van organen in jouw lichaam.

Dus NEE, voor yoga is het niet nodig, om superlenig te zijn, je hoeft niet op je hoofd te kunnen staan, en het is zeker geen stoffige bezigheid😉
Yoga is juist super goed voor lichaam & geest. Het zorgt voor meer rust & ontspanning in jouw hele zijn.

Hopelijk heb ik jou enthousiast gemaakt? En ben je nieuwsgierig geworden of yoga ook iets voor jou is!
Bij Sen yoga kun je een online yogales aanschaffen en deze lekker thuis doen. De online lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren yogi’s.
En als het straks weer mag, kun je gratis een proefles uitproberen.

Doe je mee?

Klik hier voor de online yoga lessen

Comments are closed.